Hírek

Belepő díjas és ingyenes események is lesznek az idei Csíkszeredai Régizene Fesztiválon

Belepő díjas és ingyenes események is lesznek az idei Csíkszeredai Régizene Fesztiválon

„Mint minden évben, idén is nagyon színes, tudományos szempontoknak is megfelelő, egyben szórakoztató rendezvény várható. Egy olyan fesztivál, amely egyesíti a nyugat- és a kelet-európai régizene jellegzetességeit, kiemelve az erdélyi és ezen belül a Csíkszeredához kötődő XVII-XIX. századi műzene értékeit. Egy találkozó, ahol világszintű élvonalbeli zenészek, hazai zenészek, jó barátok, régi ismerősök, régizene-rajongók évről évre újra és újra átadják magukat az időtlen zene élvezetének” – fogalmazott a fesztivál művészeti vezetője, dr. Filip Ignác Csaba.

A színvonal megtartása kiemelten fontos célja a szervezőknek. Ennek érdekében a fesztivál idéntől belépődíjassá válik. Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ igazgatója így indokolta a döntést:
„Szervezőként azon vagyunk munkatársaimmal együtt, hogy színvonalas rendezvényt kínáljunk a közönségnek. Ez azt jelenti, hogy tematikailag jól felépített, kínálatában több generációt és réteget megszólító, zeneileg magas színvonalú produkciókat nyújtsunk. A fesztivál költségvetése évről évre nő, és nem mondok újat azzal, hogy szervezőként egyre nehezebb előteremteni a szükséges anyagiakat. Idéntől jegyeket is fogunk árulni, bizonyos koncertek pénzbe kerülnek, hisz a bevételre is számítunk ahhoz, hogy a költségtervet teljesíteni tudjuk. Igyekeztünk nagyon családbarát árakat megszabni, amelyek természetesen még így sem fedik a koncertek valós értékét, inkább szimbolikus hozzájárulásnak nevezném azokat.

A belépők 5 és 20 lej között mozognak, ugyanakkor lesznek olyan események, amelyek továbbra is ingyenesek maradnak. A jegyek kezdéskor a helyszínen vagy napközben a Csíki Moziban megválthatók. Bízom benne, hogy a számunkra kedves és értékes közönség megértéssel és támogatólag viszonyul hozzánk.”

RomaniaEnglishHungary