Hírek

Gyermeknap és gasztrosarok a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon

Gyermeknap és gasztrosarok a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon

A 2018-as Csíkszeredai Régizene Fesztivál keretében a gyermeknap mellett először lesz megszervezve a gasztrosarok, ahol a rendezvényre látogatók többek között ínyencségeket, több mint negyven féle kézműves sört, biokávét, kézműves fagylaltokat kóstolhatnak meg, de lesz hagyományos csülök és kürtőskalács is.

csulok2

A Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa szervezésében, valamint Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata társszervezésében július 8. és 15. között megrendezett Csíkszeredai Régizene Fesztivál keretében július 14-én gasztrosarokkal várja az érdeklődőket a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás a gyermeknapi program részeként. A rendezvényre 10.00 és 19.00 óra között várják az érdeklődőket a csíkszeredai Mikó-vár előtti téren.
A Gasztrosarokban öt vállalkozás kínálja majd a különböző termékeket, így amíg a gyermekek a játszóházi programokon vesznek részt, addig a szülők nyugodtan lazíthatnak egy jó hideg kézműves sör mellett, amelyhez elfogyaszthatnak egy hagyományosan elkészített csülköt. Mivel az édesség sem hiányozhat a sorból, kapható lesz továbbá az elmaradhatatlan kürtőskalács és ínycsiklandó kézműves fagylaltok. Amíg a szülők kikapcsolódnak, a gyermekek különböző ügyességi és reneszánsz játékokon tehetik próbára magukat. A rendezvény keretében harcászati bemutatóra is sor kerül, valamint idén először az íjászatot is kipróbálhatják kicsik és nagyok egyaránt.
A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt egy Mátyás korabeli hangulatú napra.
fagyi

RomaniaEnglishHungary