Mesterkurzusok

Lant és gitár mesterkurzus

Lant és gitár mesterkurzus

Vezető tanár: Kónya István (Magyarország)

Mire számíthatnak a LANTOSOK?

Mivel még nincs hivatalosan lantoktatás a Kárpát-medencében, fontosnak tartom, ha csak tömören is, de szisztematikusan foglalkozni azzal az anyaggal, ami a lantozáshoz elengedhetetlenül szükséges. Így az egyéni órákon túl, csoportos órákat is tervezek, ahol szó lesz az alábbiakról: improvizáció és diminúció gyakorlata, számozott basszus alapjai, kamaradarabok harmonizálása, régi magyar dalok improvizált kísérete, húrozások kiszámítása, reneszánsz és barokk kori díszítések.

Mire számíthatnak a GITÁROSOK az egyéni órákon túl?

Az improvizáció és a diminúció gyakorlata, continuo alkalmazása gitáron, régi magyar dalok improvizált kísérete, reneszánsz- és barokk művek díszítése, barokklantos effektusok kivitelezése a gitáron, különös tekintettel Weiss és Bach lantműveire, valamint Visée gitárdarabjaira, barokklant- és barokkgitár művek átírása gitáros hangnemekbe, aminek köszönhetően a gitárosok jelentősen gazdagíthatják barokk kori repertoárjukat.

Az idei kurzuson foglalkozni fogunk a spanyol vihuela repertoárral, így aki tud, hozzon magával 1-2 művet a következő szezők közül: L. Milan, L. Narváez, A. Mudarra, E. Valderábbano, M. Fuenllana, E. Daza.

A kurzus lehetséges munkanyelvei: MAGYAR, ANGOL vagy NÉMET.

Fotó: Puskás Renáta

RomaniaEnglishHungary