ULRIKE és GUIDO TITZE (Drezda)

ULRIKE és GUIDO TITZE (Drezda)

Ulrike és Guido Titze üzenete Drezdából (Németország)
A felvétel megtekinthető ITT!

  Az Ulrike Titze és Guido Titze zenés házaspár már több mint egy évtizede a Csíkszeredai Régizene Fesztivál tágabb értelemben vett családjának a tagja.
  Ulrike Titze a Barokk Fesztiválzenekar művészeti vezetője és koncertmestere, a Régizenei Nyári Egyetem első éveiben a barokk hegedű mesterkurzus tanára is volt.
  Guido Titze a fesztivál rendszeres meghívottja, a korábbi években barokk oboa mesterkurzust vezetett a Régizenei Nyári Egyetemen.
  Fogadják szeretettel a fesztivál közönségének és zenészeinek szóló üzenetüket.

  Reméljük, 2021-ben személyesen is találkozhatunk!

  Allemande from Codex Caioni (17th c.)
  Johann Gottlieb Naumann (1741–1801)
  Duett in G
  Un poco Adagio – Allegretto – Presto
  Ignaz Pleyel (1757–1831)
  Duo Nr. 2 in G, op. 8
  Allegro – Rondo

  Ulrike Titze szülővárosában, Drezdában végezte tanulmányait hegedű szakon. Ezt négyéves együttműködés követte a weimari Staatskapellével. 1986 óta kizárólag barokk hegedűn játszik. A Dresdner Barockorchester alapító tagja és koncertmestere. Több évig barokk hegedű szakon tanított a Drezdai Zeneakadémián. A Nemzetközi Bach Akadémia keretében többször dolgozott együtt romániai és ukrajnai zeneakadémistákkal. Munkáját a kamarazenének szenteli, főleg a Grundmann Quartett tagjaként, emellett különböző zenekarok és együttesek meghívásának tesz eleget.

  Guido Titze szülővárosában, Cottbusban kezdte zenei tanulmányait, furulya, oboa, zongora és zeneszerzés szakon. 1982-ben elvégezte a Drezdai Zeneakadémiát, Andreas Lorenz oboatanár és Siegfried Kurz zeneszerzéstanár irányításával. A weimari Staatskapelle oboaszólistája, majd 1985-ben ugyanezt a szerepet tölti be a Drezdai Filharmóniánál. Számos hangfelvételt készített a Virtuosi Saxoniae és a Dresdner Bläserquintett tagjaként. A barokk oboa iránti rajongása 1989-ben kezdődött, s mint e hangszer kiváló mestere, a neves Dresdner Barockorchester együttes alapítója és szervezője, ugyanakkor szólistaként is eredményes munkát végzett. A Drezdai Zeneakadémia óraadó tanára; a kolozsvári Bach Akadémián is tartott mesterkurzusokat.

RomaniaEnglishHungary