ALTA BELLEZZA (Svájc)

ALTA BELLEZZA (Svájc)
Ann Allen – schalmei
Hanna Geisel – schalmei, dudák
Nathaniel Wood – tolótrombiták, harsonák

Az Alta Bellezza nemzetközi együttest az alta capella fúvósegyüttesek hangzása iránti rajongás és a közös zenélés során megvalósuló tökéletes harmóniának öröme hozta össze.
Az együttes három zenésze a híres Schola Cantorum Basiliensis régizene-egyetemen tanulta régi korok fúvóstechnikáit és előadói gyakorlatait. Zenéjükkel arra törekszenek, hogy a legmagasabb művészi szinten közvetítsék az alta capella szépségét. Az 2016-ban megalakult együttes eddig Németországban, Svájcban, Ausztriában és Angliában lépett fel.
Az Alta Bellezza tagjai azt tűzték ki célul, hogy a forrásműveket a lehető legeredetibb formában adják elő. Ennek érdekében a legkiemelkedőbb zeneműveket kutatják fel régi kéziratokban, és az ezekről készített másolatot használják a mű begyakorlása során, amíg a teljes programot kívülről meg nem tanulják. Munkájuk másik fontos vetülete, hogy a műveket különböző stílusokban adják elő.
A három zenész az Alta Bellezza-t nem tartja hangzó múzeumnak, úgy próbál közelíteni a késő középkori és reneszánsz zenéhez, mintha azokat csak tegnap írták volna, vagy ma improvizálnák.

RomaniaEnglishHungary