STRADIVARIA – ENSEMBLE BAROQUE DE NANTES (Franciaország) és a TRANSYLVANIA BAROKK EGYÜTTES (Románia)

STRADIVARIA – ENSEMBLE BAROQUE DE NANTES (Franciaország)  és a TRANSYLVANIA BAROKK EGYÜTTES (Románia)

Stradivaria – Ensemble Baroque de Nantes

Daniel Cuiller – hegedű (művészeti vezető)
Jacques-Antoine Bresch – furulya
Jay Bernfeld – viola da gamba
Jocelyne Cuiller – csembaló

Transylvania Barokk Együttes

Bartha Mátyás – hegedű
Majó Zoltán – furulya
Ciprian Câmpean – cselló
Erich Türk – csembaló

Sámson Melinda – szoprán


1987 óta a Daniel Cuiller hegedűművész által vezetett Stradivaria – Ensemble Baroque de Nantes együttes a 17. és 18. századi nagy barokk zeneszerzők műveinek újjáélesztését tűzte ki célul. Több mint három évtizedes munkája során az együttes Európa számos színpadán, valamint Kanadában, Japánban, Kínában, Vietnámban és Indiában megrendezett fesztiválokon lépett fel, és több hanglemezt jelentetett meg.

Az 1995-ben alapított Transylvania Barokk Együttes az ország egyik legrégibb és legtevékenyebb együttese, amely több mint 500 koncerten lépett fel itthon és külföldön (Hollandia, Németország, Ausztria, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Portugália, Olaszország, Magyarország, Szerbia, Moldovai Köztársaság). Az együttes elsősorban hazai zeneműveket játszik.

Sámson Melinda szoprán a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián végezte tanulmányait, jelenleg a Nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem lektora. Számos verseny díjazottja (Hariclea Darclee 1999, La Stravaganza 2011 stb.), gyakran fellépő és elismert résztvevője a hazai dalesteknek, vokálszimfonikus és barokk koncerteknek.

RomaniaEnglishHungary