Mesterkurzusok

Reneszánsz együttes mesterkurzus (főtárgy)

Reneszánsz együttes mesterkurzus (főtárgy)

Vezető tanár: Csörsz Rumen István (Magyarország)

A kamarazenei kurzuson kicsik és nagyok egyaránt ízelítőt kapnak a reneszánsz kor muzsikájából, főként a tánczenéből. Ha énekesek is bekapcsolódnak, vokális művekkel is foglalkozunk majd. Hagyományainkhoz híven az elkészült műsorszámokat térzeneként mutatjuk be a frissen formálódó együttesekkel, s a tánckurzusok résztvevőinek produkciójához szintén mi szolgáltatunk élő zenét.

Délelőtt 10 és 13 óra között három, állandó beosztású csoport váltja egymást, 15 óra és 16.30 között pedig egy vagy két csoport, a délutáni előadások előtti sávban.

A fesztivál tematikájához kapcsolódva a kamaracsoportok repertoárját a Kájoni-kódex (1687 előtt) zenedarabjai, illetve azok eredeti forrásművei (pl. Michael Praetorius és Melchior Franck táncai) alkotják. A Kájoninál esetenként csak kétszólamú vagy billentyűs hangszerre alkalmazott tételeket a magyar régizenei mozgalom klasszikusainak, köztük Deák Endre (1952–2012), Czidra László (1940–2001) és Kállay Gábor (1953–)  többszólamú feldolgozásaiban szólaltatjuk meg, ezzel is ápolva az ő örökségüket.

A kurzus lehetséges munkanyelvei: MAGYAR, NÉMET vagy ANGOL.

Fotó: Péter Loránd

RomaniaEnglishHungary