Mesterkurzusok

Reneszánsz és barokk táncok mesterkurzus

Reneszánsz és barokk táncok mesterkurzus

Vezető tanár: Szabó Anikó (Románia)

Az udvari élet világába repítenek a történelmi táncok a reneszánsz és barokk kor sajátosságain keresztül. A korabeli dallamokra megtanuljuk, hogyan lehet szervezett, kecses mozdulatsorban mozogni. A táncórákon a nemesebbik énünk kerül felszínre.

A kurzus résztvevői hitelesen ismerkedhetnek meg az olasz páros táncokkal, ballókkal, cascardákkal, gagliarde-okkal, angol kontratáncokkal, a táncmesterek által lejegyzett eredeti koreográfiákkal, a lépések neveivel.

Ezeken az együttléteken megtanuljuk a testtudatot, az egymásra figyelést, csoportba illeszkedést. Fejlődik a ritmusérzék, szépérzék, és egyben önismereti út is.

Különböző típusú táncokkal ismerkedünk. Minden évben más kerül középpontba. Hol francia táncokkal foglalkozunk inkább, hol meg az itáliai táncok vannak előtérbe helyezve és az angolok sajátos táncaira is kitérünk. Tanulunk páros táncokat, meghatározott létszámú táncokat, illetve könnyebben elsajátítható tömegtáncokat is.

A táncképzésen részt vehet bárki, aki fogékony a mozgásra, szereti a régizenét, vonzza a harmónia, szeretné elsajátítani a helyes testtartást.

Szeretettel várunk (vissza) idén is!

A kurzus munkanyelvei: MAGYAR, ROMÁN vagy ANGOL.

Fotó: Ádám Gyula

RomaniaEnglishHungary