Skip to main content

Nyári egyetem

A nyári egyetem hangszeres kurzusain részt vehet bármely, 10. életévét betöltött hallgató. A kurzusokon való részvételhez előképzettség, illetve (hangszeres) tapasztalat szükséges.

A kurzuson való részvétel módjai:

Aktív hallgató részvételi díja 300 lej/fő, mely aktív részvételre jogosít az általa választott 1 mesterkurzuson és a szabadon választható kurzusokon. Két különböző mesterkurzus esetében 2×300 lej regisztrációs díj fizetendő.

A Nagy István Művészeti Középiskola partnerségének köszönhetően az iskola diákjainak és tanárainak 200 lej/fő kedvezményes részvételi díjat biztosítunk. A helyek száma korlátozott, maximum 2 fő vehet részt kurzusonként. Túljelentkezés esetén szociális szempontokat és tanulmányi eredményeket figyelembe véve az iskola tanárainak ajánlásával kerül eldöntésre, hogy kik vehetnek részt Nagy István ösztöndíjasként az adott kurzuson.

A részvételi díj lejben fizethető a kurzust megelőzően a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4.) vagy a Nyári Egyetem helyszínén Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, Petőfi Sándor utca 40.

A díj tartalmazza a Régizene Fesztivál eseményein való részvételt.

Mesterkurzusok:

Lant és gitár – Kónya István (Magyarország)
Furulya, fuvola és kamarazene – Széplaki Zoltán (Magyarország)
Ének – Palócz Réka (Magyarország)
Barokk hegedű – Vitárius Piroska (Magyarország)
Csembaló – Fülöp Mária (Svájc)
Viola da gamba és violone – Csata István (Románia)
Kórus és karvezetői mesterkurzus – Kovács Gábor (Szeged)
Reneszánsz együttes mesterkurzus (főtárgy) – Csörsz Rumen István (Magyarország)
Ütőhangszerek a régizenében, ütőhangszeres kamarakurzus – Kasza Roland és Sudár Balázs (Magyarország)

„Síppal, dobbal, nádi hegedűvel”
Gyermekfoglalkozás Ádám Julcsi vezetésével

A tavalyi, első alkalom népszerűségére való tekintettel idén, második alkalommal a kisebb gyermekeknek is lehetőségük lesz a Régizene Nyári Egyetemen bekapcsolódni az éneklésbe, zenebonálásba. Természethez, növény- és állatvilághoz kapcsolódó gyermekdalokat, énekeket tanulhatnak. Ritmushangszerekkel, furulyával, interaktív meséken keresztül vezetjük be az érdeklődő gyermekeket a régizene világába, illetve hangulatkeltő gyermekjátékokkal színesítjük foglalkozásainkat. Szeretettel várunk minden énekelni, játszani, zenebonálni vágyó, 6. életévét betöltött kisiskolást a Zengő Térben!
A foglalkozáson való részvétel 40 lej/nap, regisztrálni személyesen Hargita Megyei Kulturális Központban titkárságán lehet hétköznapokon 9–15 óra között, illetve telefonon a +40 746 244 235-ös számon. A helyek száma korlátozott.

Időpont: Július 11–12., 10–13 óra között
Helyszín: Csíkszereda, Zengő Tér (Petőfi utca 35.)

Archívum

© Copyright regizene.ro
All Rights Reserved.
design by raster.studio