Régizene zengőovi Ádám Rebekával

Régizene zengőovi Ádám Rebekával

Régizene zengőovi Ádám Rebekával

Július 12–14., naponta 10–13 óra között

 Zengő Tér (Petőfi utca 35.)

Idén, első alkalommal a kisebb gyermekeknek is lehetőségük lesz a Régizene Nyári Egyetemen bekapcsolódni az éneklésbe, zenebonálásba. Természethez, növény- és állatvilághoz kapcsolódó gyermekdalokat, énekeket tanulhatnak. Ritmushangszerekkel, furulyával, interaktív meséken keresztül vezetjük be az érdeklődő gyermekeket a régizene világába, illetve hangulatkeltő gyermekjátékokkal színesítjük foglalkozásainkat. Szeretettel várunk minden énekelni, játszani, zenebonálni vágyó nagycsoportost és kisiskolást a Zengő Térben!

A foglalkozáson való részvétel 40 lej, regisztrálni személyesen Hargita Megyei Kulturális Központban titkárságán, hétköznapokon 9–15 óra között, illetve telefonon, a 0746–244235 számon lehet. A helyek száma korlátozott.


Ádám Rebeka (Románia) – Régizene zengőovi

1993-ban született Csíkszeredában. A Nagy István Művészeti Középiskolában zene szakon csellót, majd később gregorián éneket tanult. Diákkorában több helyi kórus aktív tagja volt: Csíksomlyói kegytemplom kórusa, Gregorián Schola, Nagy István Művészeti Középiskola kórusa, a Lux Aurumque kamarakórus. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zenepedagógia szakán tanult. A tanulmányi évei alatt közreműködött néhány színházi produkcióban. Az egyetem elvégzése után több színházi előadáshoz szerzett zenét: Sepsiszentgyörgyön az M Studio Mozgásszínház Jóemberek című előadásához; Temesváron a Csiki Gergely színházban a Tavasz ébredése című, illetve szintén Temesváron a Merlin Bábszínházban a Făt Frumos din Lacrimă című előadáshoz. 2017-től a csíkszeredai Gyermekek Házában és a Waldorf-iskolában tanít zenét. Közreműködő és oktató számos gyermekfoglalkozáson, táborokban, illetve pedagógusoknak szervezett képzésen.

RomaniaEnglishHungary