Skip to main content

Universitatea de Vară

La cursuri se pot înscrie participanţi care au împlinit vârsta de 10 ani şi au experienţă (muzicală) anterioară în domeniul respectiv.

Formele de participare:

Taxa de participare pentru cursanţii activi este 300 RON/persoană, care asigură participarea activă la 1 curs de măiestrie şi la cursurile practice pentru toţi participanţii.În cazul în care aţi dori să vă înscrieţi la două cursuri,trebuie achitată o taxă de 2×300 RON. Taxa include participarea la evenimentele al Festivalului de Muzică Veche.

Mulţumită parteneriatului cu Liceul de Artă „Nagy István”, elevii şi profesorii liceului au posibilitatea de a beneficia de o taxă redusă: 200 RON/persoană.

Locurile cu taxă redusă de participare sunt limitate la maximum 2 persoane/curs de măiestrie. Dacă există mai mulţi înscrişi cu taxă de participare redusă, se va lua în considerare situaţia socială, rezultatele şcolare şi recomandările profesorilor. Taxa include participarea la evenimentele al Festivalului de Muzică Veche.

Taxa de curs poate fi achitată în lei, înainte de curs (la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita, str. Timişoarei, nr. 4, Miercurea-Ciuc), sau la locul de desfăşurare al Universităţii de Vară de Muzică Veche, Școala Gimnazială „Petőfi Sándor”, Miercurea-Ciuc, Str. Petőfi Sándor, nr. 40

Taxa de curs NU INCLUDE cazare şi masă, acestea fiind suportate de către cursanţi.

Mesterkurzusok:

Orgona – Ursula Philippi (Románia)
Furulya, fuvola és kamarazene – Széplaki Zoltán (Magyarország)
Ének – Palócz Réka (Magyarország)
Barokk hegedű – Vitárius Piroska (Budapest)
Csembaló – Fülöp Mária (Svájc)
Viola da gamba és violone – Csata István (Románia)
Kórus – Ványolós András (Románia)
Reneszánsz együttes mesterkurzus (főtárgy) – Csörsz Rumen István (Magyarország)
Ütőhangszerek a régizenében, ütőhangszeres kamarakurzus: zenei játékok, rögtönzés, szólamszerkesztés – Kasza Roland és Sudár Balázs (Magyarország)

Mai multe informații >

„Cu fluiere, tobe și scripcă” – Activități muzicale pentru copii, cu Julcsi Ádám

În acest an, pentru a doua oară, copiii mai mici vor avea, de asemenea, ocazia de a se bucura de cântece și creații muzicale la Universitatea de Vară de Muzică Veche. Ei pot învăța melodii și cântece pentru copii, legate de natură, floră și faună. Vom introduce copiii interesați în lumea muzicii vechi, prin instrumente ritmice, fluiere și povești interactive. Activitățile noastre sunt îmbogățite cu jocuri pentru copii. Îi așteptăm cu drag pe toți copiii de școală primară (cu vârsta minimă de 6 ani), care doresc să cânte, să se joace și să facă muzică în spațiul cultural Zengő Tér, la adresa: Str. Petőfi, nr. 35.

Taxa de participare este de 40 de lei/zi, iar înscrierile se pot face personal, la secretariatul Centrului Cultural Județean Harghita, în zilele lucrătoare, între orele 9.00 și 15.00, sau la numărul de telefon +40 746 244 235. Numărul de locuri este limitat.

Data 12-14 iulie, între orele 10-13.
Locație: Miercurea Ciuc, Spațiul cultural Zengő Tér, la adresa: Str. Petőfi, nr. 35.

© Copyright regizene.ro
All Rights Reserved.
design by raster.studio