Ziua copilului

Ziua copilului

ZI RENASCENTISTĂ DEDICATĂ COPIILOR

ateliere de creație și jocuri renascentiste

Sâmbătă, 16 iulie, curtea Cetății Mikó și Piața din fața Cetății Mikó, orele 11.00–15.00

Activități artizanale, jocuri de îndemânare, atmosferă din epoca Regelui Matia Corvin, demonstrații de luptă, jocuri renascentiste, pentru copii și adulți, deopotrivă.

PROGRAM

Între orele 11.00–13.00,vor avea loc activități artizanale.

Cu asociația Pörgettyű Népi Játszóház, copiii pot crea bijuterii și jucării de epocă, din lână, perle, lemn, argilă, pâslă și piele, prin technici de țesut, filare, răsucire și întindere.

Cu fundația Talentum, copiii pot încerca să creeze instrumente (corn, tobe), accesorii renascentiste, jucării din lemn, brățări și jucării pe tema Regelui Matia Corvin.

Ordinul de cavaleri Arany Griff Rendva face o prezentare de lupte tradiționale, privind folosirea sabiei și a suliței. De asemenea, ei vor demonstra utilizarea armei noastre străvechi, arcul. Ca element de noutate, vor prezenta armuri nobiliare și suporturi pentru scuturi.

Între orele 11.00–14.00,jocuri renascentiste de îndemânare: lovirea de ouă, spargerea de nuci, mersul pe catalige, scuipatul cu fasole, târșâitul cu familia, hochei pe iarbă, jocul porcarului, mușcatul mărului, aruncarea suliței și multe altele. Cei norocoși vor primi o monedă de epocă, care poate fi apoi preschimbată în diferite premii.

Foto: Gyula Ádám

RomaniaEnglishHungary